Vårrullar

Snygga vårrullar fyllda med smaskiga ingredienser kommer fort att uppskattas av dina gäster. Du fyller rispapper med bland annat champinjoner, vitkål och glasnudlar och serverar dem efter tillagningen med en salig sweet chilisås för bästa resultat.

Gör så här

Skala och finhacka schalottenlöken. Skiva champinjonerna tunt. Skär vitkålen i tändstickstunna strimlor. Skala och riv ingefäran fint.

Fräs schalottenlök, champinjoner, vitkål, ingefära och böngroddar i en het panna i olja, 2-3 minuter. Lyft ur och låt svalna.
Starta timer

Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp nudlarna med en sax i mindre bitar (de blir då mer lättarbetade).

Skär salladslöken fint. Skala och grovriv moroten. Blanda lök, grönsaker, nudlar, socker och soja.

Blöt en ren kökshandduk och krama ur. Lägg den på köksbänken. Doppa 1 rispapper i taget ca 30 sekunder i hett vatten. Lägg det på handduken. Lägg 2-3 msk av röran i mitten, vik in kanterna och rulla till en rulle. Skär i mindre bitar. Servera med sweet chilisås.

Tips
Rätten passar bra till buffébordet och antal portioner är beräknade därefter. Hittar du inte rispapper så servera fyllningen som en sallad i stället. Dubblera mängden glasnudlar och klipp färsk koriander över vid serveringen. Bjud sweet chilisåsen till.


Ingredienser

2 schalottenlökar
100 g champinjoner
100 g vitkål
60 g färsk ingefära
200 g färska böngroddar
2 msk rapsolja
1/2 paket glasnudlar (à 100 g)
125 g salladslök
1 morot
1/2 msk socker
3 msk soja (gärna ljus sort)
1 paket rispapper (21 cm i diameter)
sweet chilisås till servering

Etiketter: